Variable |
Kommentarer |
Flere Kommentarer
|
Grundsuppe:
En rest fra en gryderet
Kyllingefond
Andefond
Kalvefond
Svinefond
osv ... noget med kød
Bouillonterning er ok i mangel af bedre
|
De bedste rester er sovs til overs fra osso buco, kalvehaleragout,
bøf Stroganoff eller lignende.
Sovs fra flæskesteg, andesteg kan også bruges
Evt. kød kan fiskes op og skæres i stykker og tilsættes
til suppen til slut.
|
Det er en god idé en gang i mellem
at koge en kylling eller nogle ben og fryse suppen ned i små
portioner.
|
Bælgfrugter
Orange, grønne, sorte eller gule linser
kikærter eller gule ærter kan også bruges, men
de skal koge meget længere tid
Grønne ærter
|
Orange, sorte eller gule linser koger hurtigst
ud |
|
Løg, rødløg, hvidløg, porre, forårsløg
|
Der bør være en eller anden form for løg i
suppen - heriblandt gerne hvidløg
|
|
Rodfrugter
Gulerod
Pastinak
Selleri
Persillerod
Kartoffel
Rødbede
Kålrabi
osv.
|
Tøm dit køleskab |
Forhold mellem linser, rodfrugter og vand
1:3:6
Dertil kommer en mindre mængde løg og hvidløg.
Juster til sidst konsistensen med vand.
|
Krydderier
Karry
Spidskommen
Koriander, tørret eller frisk
Ingefær
Chili
Laurbærblad
Løvstikke
Basilikum
Timian
Persille
Pesto
osv.
Salt
Peber
|
Karry og lignende krydderier tilsættes sammen med hvidløg
i starten og ristes.
Baslikum og lignende krydderier tilsættes til sidst.
|
Husk at der skal meget salt i supper.
Husk at bouillonterninger hovedsaglig består af salt!
Bliver suppen for salt, kan man enten fortynde eller tilsætte
lidt sukker.
|
Citronsaft
|
Frisker |
Tilsættes, når suppen smages
til. Som regel gør lidt citronsaft underværker |
Ekstra
Tomater
|
Gerne ovnbagte. Det giver en usædvanlig god suppe!
evt. soltørrede tomater
|
Dåsetomater smager ofte af mere end
friske - desværre. |
Ekstra -ekstra
Pasta
Ris
Brødkrutoner
Dampede porreringe
|
Godt med lidt afveksling i konsistensen |
|
Ekstra
igen, igen.
Ost
Sprødstegt bacon
|
Enten store mængder - emmentaler mm.
Eller små mængder: Pecorino, parmesan.
Pølse og bacon i små tern pynter og smager
|
Husk der er en del salt i
ost |